Graviditetsvecka 7!

Vecka 7

Barnet:
Ca.10 mm.
Det nya lilla livet i din mage växer med 1 mm varje dag och på en vecka har det fördubblat sin längd. Dess hjärta slår och pumpar blod ut i vävnaderna till den lilla kroppen vars huvud nu går att urskilja. Det går tydligt att se strukturerna i barnets ansikte. Skelettet består i början av brosk men nu börjar förändringen som kommer att fortsätta tills barnet är ungefär 20 år. Handen har samma form som en paddel. Barnet är nästan genomskinligt. Det går att urskilja huvudet och svansen, likaså hjärtat, ryggraden och det som skall bli fingrar i händerna. Underhuden har inte
bildats än men bindväven som är början till hud är på väg. Ögonen utvecklas men än finns inga ögonlock. I det som skall bli hjärnan är det en intensiv aktivitet redan nu. Olika delar av den primitiva hjärnan börjar få sina egna specifika funktioner och kopplingar mellan nervcellerna utvecklas fortlöpande. I slutet av den härveckan är ditt blivande barn stort som en ärta.

Mamman:
Illamående på morgnarna
Av och till kan du känna dig yr och körtlarna på dina bröstvårtor blir tydligare. Ännu kan ingen se på dig att du väntar barn men De flesta gravida kvinnor känner förändringar i kroppen. Med ultraljud går det att mäta längden och att registrera hjärtslagen.
Det går också att se om du väntar mer än ett barn.

Det är så sant som det är sagt. Stod och bredden en smörgås förut då det bara svartna framför ögonen på mig=(, kände mig lite tung i huvudet annars känns det helt okey. Har som tur är lite järntabletter från när jag gick med Patricia kvar så det är ju bara att börja ta dom igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0