Dagarna som gått!

I tisdags var jag nere på jobbet igen. Jag skulle ha tre städningar den dagen. När jag kom till den tredje städningen hittade jag inte nyckeln. Så den fick bli framskjuten.
Resten av dagen blev ganska lugn.

I onsdags var jag och chefen och hjälpte en arbetskamrat med en hemstädning på morgonen för att det skulle gå lite snabbare då vi hade en flyttstädning tillsammans. När vi var färdiga på eftermiddagen åkte jag till svärföräldrarna å åt, sen åkte vi allihopa och handla.

Torsdagen blev lugn då jag var ledig.

I fredags hade jag två hemstädningar. Efter det åkte jag till mina föräldrar då mamma skulle klippa topparna på mig. Sen bar det iväg till svärföräldrarna å äta middag. Sen åkte vi och tittade på när min minsta son spelade fotboll för första gången. Det gick jätte bra för han. Hans lag vann med 6-0 och han gjorde två av målen=).
Han spelade ganska sent så vi var inte hemma förräns vid 21:30. Så båda barnen var jätte trötta när vi kom hem

Lugn fortsättning på helgen!

Igår förmiddag/eftermiddag åkte vi hem. Dagen hemma blev ganska lugn.

Var inte så mycket på tv på kvällen förutom att jag kollade på:

Jägarna
En rätt så bra film.

Idag har vi tagit det lugnt. Älsklingen har städat och tvättat bilen. Jag har varit i mataffären och handlat lite.

Nu sitter jag och kollar på bästefilmen:

Grease
Den är ju så grymt bra=). Kan kolla på den hur många gånger som helst.

Älsklingen är ute och hjälper grannen lite och Patricia har redan somnat. Hon var jätte trött.

Ikväll när Älsklingen kommer in ska vi kolla på premiären av:

Fyra bröllop

Mer händer det inte idag.

I morgon bär det av till jobbet igen och då ska Älsklingen och lilla prinsessan med=)

Resa!

I fredags hade jag lite sovmorgon=). När jag kom upp åt vi frukost och sen hjälpte jag svärföräldrarna att städa deras husvagn. Dom ska ställa den på en camping över sommaren.
På eftermiddagen åkte jag och hämtade styvdottern Melinda och hennes son Trulls som oxå skulle sova över hos svärföräldrarna.
På kvällen efter påskmaten kollade vi på Talang, sen gick jag och älsklingen och lade oss.

På lördagen gick vi upp tidigt, redan klockan 04:15 eftersom vi skulle till Tyskland fram och tillbaka.
Trulls och Patricia passade svärföräldrarna. Det var första gången vi lämnade bort Patricia så det kändes lite si och så men vi var väldigt trygga med att lämna henne till svärföräldrarna då hon är väldigt van vid dom.

Vid 04:40 startade vi bilfärden mot Helsingborg.
Vi hade en väldigt stor tur med tiden när vi checkade in i kassan, då bilen bakom oss inte kom med båten, för den gick precis när vi hade kört på.

På båten Helsingborg-Helsingör

Här ser man danmark

Melinda på båten

Älsklingen på båten

Efter den båten fick vi köra ca 20 mil i Danmark för att komma till båten som skulle ta oss till Puttgarden. Och då var det brottom för att hinna i tid till nästa båt och vi hann=)

Rödby-Puttgarden

Melinda och Älsklingen på soldäck på båten mellan Rödby-Puttgarden

Blev inte så mycket bilder i Tyskland

Melinda i bilen i väntan på båten Puttgarden-Rödby

Älsklingen i väntan på båten Puttgarden-Rödby

Melinda och Älsklingen på fiket på båten mellan Puttgarden-Rödby

Melinda på båten Puttgarden-Rödby

Älsklingen ute på soldäck Puttgarden-Rödby

I Danmark hade dom kommit längre med våren än hemma. Där var det mycket grönare

Hemma här i Strömstad är det långt i från så här grönt

Jag kör igenom Danmark

Här är vi framme i Helsingör och står och väntar på båten

Båten mellan Helsingör-Helsingborg. Vi satt i bilen nästan hela båtresan, då den bara tog 30 minuter.

När vi kom till Helsinborg vinkades ganska många bilar in i tullen, bland annat vi

Snacka om att jag var nervös helt utan anledning. Det är så typiskt mig att alltid bli nervös i tullen fastän jag inte har någon anledning till det.
Väl inne i tullen fick jag gå ur bilen och öppna bagagen, där alkoholen fanns som vi hade köpt. Men dom såg ganska snabbt att vi inte hade köpt för mycket. Dom ställde frågor om var vi hade varit och hur länge vi hade varit borta. Eftersom allt var okej fick vi åka. Och då hade vi dryga 20 mil att köra.

Vi stannade till hemma hos Melinda för att lämna det hon hade köpt sen köpte vi med och pizzor innan vi åkte hem till svärföräldrarna. Vi var inte där förrens vid 20:45, så det var ett par timmar vi hade varit borta.

När vi hade käkat pizza körde svärfar hem Melinda och hennes son. Jag och Älsklingen somnade ganska så fort den kvällen.

Resan var dryg men vi hade väldigt roligt. Speciellt när Älsklingen fick bjuda lite på sig själv när han gjorde bort sig. Vill inte skriva vad han gjorde då det kanske inte är så populärt. Får se vad han säger om det. I så fall skriver jag om det i morgon.

Dagarna som har gått!

I måndags åkte vi ner till mitt jobb. Jobbade några timmar den dagen annars hände det inte så mycket.

På tisdagen skulle jag varit ledig, men fick hoppa in några timmar för någon annan.

Efter jobbet åkte vi allihopa hem till mina föräldrar och hälsade på.

Min lilla prins  hemma hos mina föräldrar

Mina älsklingar 

Mina älsklingar  igen

I onsdags skulle jag oxå vara ledig men fick hoppa in i några timmar för henne som jag hoppade in för på tisdagen. Lite gott med extra-jobb=).

Idag har jag jobbat några timmar hos ett äldre par som är jätte goa människor. Jag brukar hjälpa dom med lite saker utöver den vanliga städningen, som dom inte kan själva. Som idag hjälpte jag dom med lite kartonger dom skulle ha ut till bilen. Och så tog jag fönstrerna i köket. Fick ta det sista fönstret på en stege utanför, och jag som är höjdrädd. Men det gick jätte bra. Men nu känner jag att ryggen har fått arbeta. Så det är tur man är ledig i ett par dagar.

Annars blir det en lugn dag för min del. Ikväll ska vi bland annat kolla på:

Herr och fru
Verkar vara ett kul program enligt reklamen

Lugn kväll!

Dagen har fortsatt i lugnets tecken. Älsklingen har varit ute och hjälpt grannen lite. Senare kom en annan granne förbi. Då stekte jag lite korv som vi alla 4 åt ute i solen. Patricia fick ju så klart vara med på ett hörn. Hon fick lite korvbröd att suga på.

Sen blev det till att gå in och natta henne. Har sedan suttit och stickat lite på en sommar-klänning till Patricia. Vid 21 började det en film på 4:an, men den fick inte min uppmärksamhet något speciellt då jag inte tyckte den var så bra. Älsklingen tyckte inte heller den var bra så det fick bli 2 1/2 män istället.

I morgon bär det av ner till jobbet tidigt, så det får bli att försöka att somna något sådär normal tid. Och då ska vi åka allihopa=)

Söndag!

Dagen började med moln på himelen=(. Sen fram emot eftermiddagen kom solen äntligen fram helt. Det är inte såå varmt ute då det blåser kallt.

Idag har det varit en sån där typisk slapp-söndag.
Har diskat lite, städat köket, kollat på film, lekt med Patricia och så har vi varit ute en liten stund i det fina vädret.

Min lilla prins  hemma hos mormor

Härligt väder=)!

Dagen började mulet, men sen kom solen och värmen=). I förmiddags var vi iväg i mataffären och handlade lite. Sen slängde jag ut Älsklingen och Lilla Prinsessan så jag kunde städa.

När det var färdigt och dom kom tillbaka gick vi ut på en promenad i närområdet.

Detta ser vi varje morgon vi vaknar=)
Inte helt ovanligt att man får se ett och annat rådjur oxå

En fin gammal lada

Älsklingen

den idylliska lantmiljön

och mitt i alltihopa fick vi syn på det här
Såg ju lite roligt ut faktiskt.

När vi kom tillbaka skulle Älsklingen dona lite i garaget, så då var jag och Patricia med

Lill-prinsessan

Efter att vi hade ätit middag gick Älsklingen ut för att hjälpa grannen som har kommit hem ifrån sin minisemester. När jag hade diskat upp gick jag och Patricia oxå ut en stund. När vi kom in ville hon inte somna för då var hon så uppspelt och hon skulle egentligen sovit för längesedan.

Men hon ser lite trött ut här

och här håller hon äntligen på att somna

Nu har Älsklingen precis lyft över henne från soffan till sin säng och nu sussar hon så gott.

Nu ikväll kommer det en väldigt bra film:

Double jeopardy

Läkaren!

Idag var det läkartid för lilla prinsessan om undersökning av hennes armar. Inget är fel på dom. Jag har tidigare bloggat om detta. När hon bara var ett par månader gammal fick vi åka till sjukan med henne för hon gallskrek. Det gick över bara sådär när vi väl var där. Men läkaren reagerade på att hon hade armarna såhär

så det blev en remiss till BVC, som skickade oss vidare till en riktig läkartid. Som skulle titta på henne mer grundligt. Det gick jätte bra, inga fel där inte=). Men för säkerhets skull ville läkaren kolla på henne igen. Så vi var där idag. Och det var inga problem med henne. Det var bara bra=)- Han ville ändå ge oss en ny tid när hon är 1 år för att vara riktigt säker.

Annars idag har vi bara tagit det lugnt.

Nu på kvällen har vi kollat på:

TALANG

Ska kolla på film nu, men har inte bestämt vilken det ska bli än

Nu ÄR det vår!

Japp, idag är det vår på riktigt har jag bestämt för jag fick se min första blomma idag när vi var ute och gick på en promenad i närområdet i solen=). Men det var inte så varmt då det blåste kallt

Vi hittade en jätte mysig plats inte alls lång hemifrån där vi satt en stund i solen

Här är lilla prinsessan 

Älsklingen blev nyfiken att utforska området lite mer

För övrigt har dagen varit ganska seg. Patricia somnade tidigt igår så hon vaknade redan vid 5 i morse. Annars brukar hon vakna mellan 6:30-7. Så hon somnade om ganska fort igen när hon hade fått välling. Sen på förmiddagen var hon jätte trött, då hon brukar sova en stund, men hon hade väldigt svårt för att somna. Därför blev det sen utgång på promenad idag. Och vi har varit ganska trötta. Så det har inte blivit mycket gjort här hemma idag.

Nu på kvällen har vi kollat på V. En bra serie tycker jag. Annars har vi kollat på hockeyn. Och i detta nu vinner Färjestad. Lite tråkigt tycker jag, Eller vad tycker ni?
Ville att Skellefteå skulle vinna då dom inte har vunnit på 33 år. Ja, ja, dom får komma igen nästa säson. Egentligen hejar jag på Frölunda, men dom kom ju inte till slutspel i år=(.

Onsdag!

Idag började vi morgonen med mys som vanligt. När Patricia hade ätit sin gröt på förmiddagen, gick jag och lillprinsessan en runda i skogen

Mor och dotter 

Dagen har annars gått till att leka och busa med Patricia, hjälpa Älsklingen lite med hans mc

Nu på kvällen har vi kollat på sveriges mästerkock.
Sen såg jag färdigt på Paranormal. Activity 2 och den var ännu värre än 1:an *uch å fy*, men jag kunde ju inte låta bli så klart.

Regn!

Idag har det regnat hela dagen=(
Men det är då man kan passa på att ha en mysdag inne.

Morgonen började med myspys som vanligt

Lilla prinsessa , alltid lika glad

Imorse åkte grannparet bort och då passar vi katten.
den är ju så sööt

När Patricia hade sovit på förmiddagen åkte vi och handlade lite i mataffären. På vägen dit stannade vi och köpte grejer som älsklingen behöver när han ska serva en scooter.

När vi hade varit hemma en stund kom vi på att vi inte hade köpt något godis och vi var jätte godissugna så då åkte vi upp till nordby och köpte godis :P.

Nu på kvällen har jag börjat kolla på panoramal activity 2. Såg 1:an härromkvällen och kom underfund med att jag inte skulle våga se 2:an för jag tyckte 1:an var så ryslig. Men jag kunde inte låta bli. Började dock att kolla på den lite tidigare denna gången då älsklingen fortfarande var vaken. Men nu har han somnat och jag har inte kollat färdigt på den än. Så jag får se om jag fortsätter att kolla på den nu eller om det får bli imorgon haha. Lite barnsligt men 1:an skrämde mig faktiskt.

Är det någon mer som har sett den/dom?

Sommaren på väg?!

Idag har det varit helt underbart väder ute=). Har känts som våren hoppades över och sommaren kommer direkt.
Så när det var så här fint och varmt väder kunde vi ju så klart inte hålla oss från att åka ut på en lite trevlig tripp till Norge.
Så det blev ingen frukost hemma utan vi åkte ut och grilla istället på en väldigt fin plats, närmare bestämt Berby

Väl på plats vid den fina älven gick älsklingen ner och hämtade vatten innan grillen tändes ifall vi skulle råka sätta eld på mer än grillen
vi smakade på det och det var faktiskt gott. Så nu har man druckit vatten ute i naturen.

Här fixar mästerkocken till korvarna

Mamma och Patricia roade sig med annat medans pappa fixade maten. Vi satt och myste i solen =)

Patricia fick provsmaka korvbröden och dom fick godkänt

Så fick äntligen älsklingen sitta en stund i solen efter slitet vid grillen

Lilla Patricia verkar trivas i den sköna solen

Efter grillningen blev det kaffe och sockerkaka jag bakade igår

När vi var färdiga fortsatte vi stigen en bit bort.
Patricia tycker det var roligt att vara på tur

I diket på ett ställe upptäckte vi att det fanns spår från vintern kvar

Efter en liten bit kom vi fram till en jätte fin plats vid sjön

Älsklingen och prinsessan på parkbänken 

Jag och älsklingen . Patricias mössa fick vara med på ett hörn

Älsklingen, jag och lilla prinsessan 

Efter den härliga grillningen åkte vi till ett annat ställe, närmare bestämt, Elgåforsen

Där var det hela 18 grader varmt, så Älsklingen var inte sen med att slänga av sig tröjan

Bild över parkeringen och parkbänkarna

Längst bort här ser man forsen

Färden upp till forsen börjar här vid bron över älven från parkeringen

Här kan man se den svenska flaggan när man går över bron=)

Här är älven på andra sidan

Väl över bron möttes vi av detta

Troligvis har det varit så mycket is och snö som har smält så det har blivit för mycket vattensamlingar, så vi kom inte längre=(. Lite tråkigt då där är så fint. Jag och älsklingen var där förra sommaren. Innan forsen går man en bit på en stig som nu är översvämad och sen upp för massor med trappsteg upp för berget. På vägen finns det avstickare med broar över älven som slingrar sig ner för berget.

Vi intog parkbänken med fika och solning i stället, inte illa det heller=)

Patricia i bilen på vägen hem

Patricia är med i omslagstävlingen till vi föräldrar. Det är nu bara några få dagar kvar av den. Det hade varit väldigt snällt om ni ville gå in och rösta på henne:
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=38668
Tack på förhand!

Väl hemma fixade Älsklingen lite med bilen, jag och Patricia gick i den närliggande skogen lite. Sen gick vi in och tittade på Nalle Puhs äventyr och myste. Innan läggdags hann vi med lite lek med. Älsklingen kom aldeles lagom in och säga godnatt.
Patricia somnade som en klubbad säl.
Innan det blev mys med Älsklingen till mammor byter bo, hann jag fixa bilderna jag har tagit idag.

Underbar dag!

Idag kunde man nästan tro att våren inte skulle komma. Meningen var att vi skulle ut och grilla men när vi såg att det var mulet ute glömde vi det. Vi åkte ner till havet och kikade lite istället för att försöka få igång vårkänslorna.

När vi kom till parkeringen fick man ju inga direkta vårkänslor då man fick syn på det här=(:

Vi gick igenom en skog för att komma till en mindre strand. Folk verkar inte tänka på att den finns där för där brukar det vara tomt medans den stora är massor med folk.

Lilla prinsessan i vagnen

Älsklingen har på sig dom perfekta vårkläderna, långbyxer man har på vintern och skjorts man har på sommaren=)

ingen is på havet längre=)

hade nästan glömt hur en sandstrand såg ut

När vi kom hem igen käkade vi lunch. Efter det gick älsklingen ut och fixade lite med bilen. Jag och Patricia gick över till ett grannpar på en liten visit. Sen städade jag, lagade middag och lekte med Patricia. Då spelade vi bland annat på mitt keebord och det tycker hon är jätte kul=).

Nu på kvällen har vi käkat middag, kollat på Stockholm-Bålsta
Sen kollade vi på Paranormal.Activity, så nu vågar jag inte sova i natt haha. Den var grymt bra, men jag kan erkänna det jag vågade inte titta hela tiden. Och inte nog med det så somnade älsklingen mitt i filmen så jag fick kolla på resten själv=(. Vi har tvåan med, men frågan är om jag vågar se den haha

Veckan som gått!

I dagarna har jag jobbat och umgåtts med nära och kära.
I onsdags åt vi en jätte god middag som svärmor hade gjort eftersom min älskling har fyllt år, men eftersom vi bor en bit ifrån dom fick dom fira han i efterskott. Maten var så god så vi var jätte mätta efter maten så tårtan fick vi ta på torsdagen istället.

I går, fredag åkte vi hem igen. Hände inte så mycket den dagen. Myste lite till TALANG.

Idag har det varit helt underbart väder ute=). Var ute och kollade när två grannar klyvde lite ved inför nästa vinter. Har även varit och handlat i mataffären, badat lill-prinsessan, stadat och busat och lekt med Patricia.

Nu myser jag och älsklingen framför tv:n

till:

Rosa pantern 2
den är ju för bra

Lite senare ikväll kommer:

The Rock
Har sett den innan, men ser den gärna igen för den är så bra=)

Invigd!

Var ett tag sedan jag visade mig här. Datan har inte viljat fungera som den ska, den hängde sig häromdagen=(. Men nu fungerar allt som det ska.

Har inte hänt så mycket sista tiden. Bara det vanliga med jobb.

Idag blev Patricia invigd på havregröt, stackarn. Blev itvingad det när jag var liten. Är inte alls gott, uch å fy. Mina barn behöver bara smaka på det, sen får det vara bra. Patricia tyckte inte om det vill jag lova. Det åkte ut lika fort som det kom in i munnen.

Imorgon blir det jobbet igen, men då ska älsklingarna med=).

RSS 2.0