Tv och mys!

I dag har det varit en rätt så lugn dag som vanligt. Jag och Patricia har varit en vända i affären och handlat lite innan middagen som bestod av kyckling och ris med currysås :P.
Nu på kvällen har jag och Älskling haft mys till tv:n  och då har vi kollat på:
Sveriges mästerkock
Sen började vi kolla på:
Svensexan 2
Tyckte den var ganska rolig men inte fullt så bra

Onsdag!

I natt har vi sovit gott som vanligt allihopa:). Gick inte upp förrens nu vid åtta:).
Nu är det kaffe som gäller innan frukosten så man vaknar till liv

Tisdag!

Idag har det varit en relativ lugn dag än så länge.
Nu i förmiddags var jag och Patricia på apoteket och på COOP å handla.
Nu har vi lekt och busat runt lite grann.
Nu ska jag sätta mig och koppla av med en kopp kaffe :P

Sover själv!

I söndags satte Älskling ihop Tonys spjälsäng. Nu var det dags att han skulle få sova själv, inget mamma gillar *snyft*.
Och det gick jätte bra för honom att sova själv:). Jag tyckte dock det var hemskt att inte ha han bredvid mig och och kunna gosa med honom. Men nu är mammas lilla bebis stor nog att sova själv, det är bara mamma som behöver inse det haha.
Det var inte bra att ha han i våran säng längre då han förflyttar sig så mycket. Han lägger sig på tvären och jag är rädd att jag ska gå emot honom.
Dagarna här har varit ganska lugna då jag inte har kännt mig helt kry med min förskylning

Sen sist!

Det har inte hänt så mycket sen jag bloggade sist. Har fortfarande väldigt ont i ryggen:(. Har funderingar på att ta tag i det och ringa om en läkartid
Så blir det väll sjukgymnastik sen.
Annars har vi haft lite röj och storstäd här hemma

Lugna puckar och smärta!

Dom senaste dagarna har gått i lugnets tecken. Har inte gjort många knop alls. Har haft och har fortfarande ganska ont i ryggen:(. Hoppas på att detta ska gå över snart
Därför har lusten för att blogga inte varit så stor just nu

Söndag!

Igår tog jag det mestadels lugnt. Kände mig lite mör efter hemresan i lördags.
Det blev en hel del tvätt efter fjällensemestern. Älskling tvättade fem maskiner tvätt och det är inte färdigt än
På kvällen var Älskling trött så han somnade tidigt och jag satt här en stund.

Hemresa!

Igår åkte vi hem från fjällen. Känndes mindre tråkigt då det är ju såå härligt att vara där uppe med slalomåk, den friska luften och mycket mer:).
Vägen ner från fjället var mindre kul. Rena isgator i ett par mil:(. Men det gick ganska bra ändå:).
Det gick jätte bra att köra hem. Barnen var lugna och fina. Vi behövde bara stanna två gånger och mata dom och göra blöjbyte:), det gjorde att hemresan gick mycket fortare än ditresan. 12 timmar tog det upp och knappt 10 timmar tog det hem:).
När vi kom hem packade vi ur allt ur bilen och sen satte vi oss å kolla på melodifestivalen

Sista dagen!

I förrgår var det sista dagen på slalomskidorna. Jag och K åkte upp med min mamma och pappa till stora backen. Jag, K och Pappa tog stolsliften upp. Min mamma och bror tog ankarliften upp, då dom är höjdrädda. Det gick jätte bra för K i den stora backen:). Han var jätte duktig:).
Och han var riktigt stolt när han såg att dom andra i gänget kom och titta när han åkte:).
När vi hade lämnat tillbax hans skidutrustning gick vi till stugan och började packa
Sen på kvällen kom mamma, pappa och bror på fika
Sen myste jag och Älsklingen lite innan vi gick och lade oss då vi skulle upp tidigt nästa morgon för att åka hem

Kallt!

Innan jag åkte med Pappa till mataffären hjälpte jag Älskling med alla barnen till backen så dom kunde börja å åka pulka. När jag kom tillbaka med Pappa gick jag tillbaka till backen. Då var Patricia jätte ledsen. Det var nog för att det hade börjat att blåsa lite så det var ganska så kallt ute
Så det var bara att gå hem till stugan. Mamma såg när vi gick förbi hennes stuga så hon var snäll å kom med våra varor som jag hade ställt där så länge och hjälpte oss in med alla barnen:). Efter en stund var det lugnt i stugan igen:).
Sen blev det att värma på köttgryta som vi fått av mamma och koka lite potatis :P.
Till efterrätt gjorde jag chokladpudding :P. Efter maten spelade jag och K lite monopol, innan det blev läggdags för alla barnen

Åkning på höga höjder!

I natt fick Tony mat vid elva, sen sov han enda till åtta i morse:)). När jag höll på att förbereda mer mat till Tony kom Patricia utkrypandes till köket. Lade henne i sängen igen och låg bredvid henne tills hon somnade ganska snabbt igen.
I morse värkte min rygg och nacke jag kan ha problem med ibland, så jag vilade en stund på soffan innan jag och K gav oss ut för slalomåkning. I dag var det sista dagen för skidskolan. Och det gick jätte bra som vanligt för han:). Efter skidskolan åkte vi barnbacken några gånger innan vi åkte upp för stolsliften till den stora backen. Då var jag nervös. Det var första gången jag skulle åka den med K. Och lite höjdrädd är jag med, men det gick bra:). Där åkte vi två gånger och det gick jätte bra:)).
Nu är vi hemma i stugan och kopplar av en stund. Jag ska snart fixa barnen. Vi ska ut och åka pulka nu när liften har stängt. Älskling ska gå före med alla barnen medans jag åker med Pappa den korta vägen fram och tillbaka till mataffären innan jag oxå ska åka pulka

Grillning mm!

I natt har Tony sovit hela natten:). Han fick det sista målet vid 22, sen sov han till ca åtta:).
När jag hade lämnat av K vid skidskolan åkte jag och pappa slalom. I dag var det väldigt isigt i backen så det fick bli försiktigt nerför. Strax innan K skulle sluta för dagen åkte jag ner för att kolla lite när han åkte. Då kom mamma och visade ett kort där han åkte stolsliften upp för den stora backen *huva ligen*. Då fick ju jag hjärtat i halsgropen. Sen fick jag syn på mitt lilla hjärta. Då var han långt upp för den stora backen. Och det gick JÄTTE bra för han att komma ner:)).
Snart kan man väll ha med han upp i de stora backarna:), om mamma vågar då haha
När han var färdig grillade vi hela högen vid ett grillställe dom hade vid backen. Även Älskling och småbarnen kom dit till grillningen.
Efter grillningen fick Krister visa Älskling när han åkte skidor två gånger innan vi gick till stugan.
Snart ska jag, Älskling och barn gå över till mammas och pappas stuga och äta middag

Jätte duktig!

Ja nu är min son jätte duktig på skidorna:))
Igår när K var på skidskolan passade jag på att åka med mamma,pappa,syster med man och dotter, bror med son och en kompis till sonen.
Jag och mamma åkte till barnbacken innan K skulle sluta så vi fick se när han åkte. Men där fanns ju inte han och ingen i hans grupp. Sen fick vi se att han var i knappliften i den större backen bredvid och han åkte själv i liften (då blev mamma nervös). Men det gick jätte bra och han åkte slalom ner själv och han lyckades bromsa. Och det var bra fart han hade med:). Efter att han var färdigt på skidskolan åkte vi i barnbacken och han åkte både upp för liften och nerför backen själv:).
Eftersom vi glömde kameran hemma har jag tagit kort med mobilen. Så det blir uppläggning av bilder när jag kommer hem till kabeln till mobilen.
När vi kom till stugan vilade jag en stund. På kvällen åkte vi och käkade pizza allihopa utan Älskling, Patricia och Tony.

Riktigt bra:)!

Idag gick K på skidskola för första gången och det gick riktigt bra. Jag passade på att åka lite med mamma och pappa. Jag såg till så jag var i barnbacken innan K skulle sluta för dagen så jag kunde smygkika lite och det såg ju riktigt bra ut:). I dag har han fått lära sig och bromsa riktigt:).
När han var färdig kom Älskling med dom andra barnen så fikade vi i värmestugan. Sen åkte jag och K två åk innan vi begav oss till stugan. Där däckade både jag och lillprinsessan en stund. Sen åkte jag med pappa till affären innan jag värmde korvstroganof som mamma har gjort :P. Efter middagen lekte jag lite med barnen och matade Tony några gånger.
Nu sover alla barnen sen ett par timmar tillbaka. Nu ska jag oxå gå och lägga mig. Den friska luften här uppe och all skidåkning och barn tar på krafterna

Vakna barn!

När Wallander var slut igår och jag skulle gå och lägga mig vaknade Tony och åt och åt. Sen när han höll på att somna vakna Patricia. Så jag lade mig brevid henne en stund så hon kunde somna igen. Efter en stund vakna hon igen så det var bara att gå och lägga sig hos henne igen. Klockan halv två lyckades jag somna en stund tills Tony vaknade igen vid halv tre. Så jag inte upp nu förrrens vid 8. Vi låg och gosade allihopa en stund i sängen först.
Och alla fem skulle ju ligga i samma säng så klart:)

Första gången!

Idag åkte min 6-åriga son slalom för första gången och det gick jätte bra:). Han åkte med mig upp i knappliften sen åkte han själv. Han åkte brevid mig och höll i min stav och det gick jätte bra:) Blir nog nya Ingmar Stenmark av honom:).
När vi kom till stugan tog vi det lugnt en stund innan vi åkte till mataffären och handla lite. Sen gick vi ner mot backarna där Loffe skulle komma, Lofsdalens maskot. Jag drog Krister och Patricia i pulka. Det var första gången Patricia åkte pulka och hon tjoa och skratta hela tiden:). Lilla Tony fick åka vagn för första gången. Vi var inte ute så länge då det inte var så bra för lilla Tony. Efter det att Patricia och Tony var nattade bastade Älsklingen och Krister och Krister gick ut och rullade sig i snön flera gånger.

Härligt:)!

Tony vaknade till i natt en gång och åt lite grann sen däckade han igen:). Och han sover fortfarande nu vid 8:30:). Det var nog en tuff resa för han igår.
Det är ju nästan så att man vill väcka han nu så man får gosa med bebis lite innan jag ska bege mig ut till slalombacken.

Äntligen framme!

Ja, då var vi äntligen framme i Lofsdalen:). Det var väldigt bra vägar tills dom sista 15 milen. På vissa ställen var det ren is. Men det gick bra ändå. Det jobbiga var när det blev upp till 34 minus då frös kopplingen så det blev väldigt trögt att koppla:(. Men det gick över efter ett tag.
När vi packade upp allting lyssnade vi på melodifestivalen sammtidigt och sen blev det dax att lägga barnen och det var inga problem då dom var väldigt trötta båda två så dom somnade ganska snabbt
När vi kom upp nu i kväll fick jag träffa min son:)), som har åkt upp med mamma och pappa då han bor i samma stad som dom
Nu är jag ganska trött så det blir sängen för mig snart

Resfeber!

Ja, nu har jag resfeber, både på gott och ont. Det ska ju bli jätte roligt att få komma upp till fjällen, men vägen dit tycker jag inte är så rolig. Jag är en väldigt känslig människa. HATAR att se om det har hänt olycker på vägen:(. Jag tänker alltid på dom stackarna som har suttit i den bilen och så vidare *uch å fy*. Och det värsta av allt är ju att man har hela familjen ute på vägen oxå och dom kör ju inte samma väg som oss då dom bor några mil nedanför göteborg, så dom har man ju inte koll på riktigt:(
Nu körs tvättmaskinen på höga varv så jag kan få färdigt det sista för packningen
Så nu blir det att stressa på, så det blir färdigt
Behöver lite energi med så det får bli massa kaffe

Go å glad kille!

Tony fick mat vid 22 som vanligt sen vaknade han vid 2:30 igen och var lite kinkig så han fick mat igen.
När han hade ätit färdigt låg han klarvaken och bebispratade, han hade väldigt mycket att berätta för mamma haha. Man kunde nästan tro att han hade fått detta i stället för välling
Efter en stund somnade han igen och jag satte mig vid datan för jag var ju pigg. Somnade ju så tidigt igår i och med min huvudvärk, så jag hade ju sovit färdigt.

Huvudvärk:(!

När Älskling kom hem nu i eftermiddags åkte jag till apoteket och inhandlade sista salvan till Patricia och lite andra grejer vi behvöde. När jag kom hem åt vi middag. Efter det blev det sängen för mig då jag hade fått en kraftig huvudvärk
Jag sov i två timmar ungefär, men den har inte släppt helt än:(. Får hoppas att det är bättre till imorgon då det sista inför fjällenresan ska fixas.

Packar!

Ja, nu går jag runt och packar. Passar på medans båda barnen sussar så gott:).
Ja, det är ju fjällen snart, på lördagsmorgon åker vi
på sådanna här vägar
Och det är hit vi ska
överblick över Lofsdalen

och här befinner jag mig på söndag *me I like*:)

Det blir jag, Älskling, Patricia, Tony och Krister som åker med hela min stora familj. Ja, jag tycker den är stor haha. Min syster, man och fyra barn (+hennes ena sons flickvän), bror med två barn och så mamma och pappa. Alla familjer har var sin stuga. Så vi blir hela 17 pers.
Ska bli spännande å se hur detta ska gå när jag ska lära min 6-åriga son att åka skidor. Jag kommer nog att vara ganska mör i hela kroppen efter bara en dag haha

Duktig pojke!

Ja, Tony är riktigt duktig:).
Han fick mat vid 22 igår, sen vaknade han vid 3 i natt, åt och sen somnade han igen:).
Klockan 7:30 vaknade han igen och låg och bebisprata en stund:).
Så nu får man sova riktigt bra om nätterna:)

Onsdag!

I morse åkte jag och lämnade Älsklingen hos gammla grannen innan jag åkte till mötet och BVC. Han har varit där hela dagen och hjälp honom med lite grejer. Jag själv hann bara i princip hem å vända innan jag fick ge mig ut igen. Jag och barnen mötte upp Älsklingen i en närliggande by eftersom vi skulle handla där
ICA Hedemyrs
Efter det blev det apoteket för att inhandla salva till Patricia.
Jag var ju så smart, så när vi var inne i mataffären gav jag inköpslappen till Patricia när det bara var en sak kvar att handla. Så när jag skulle till apoteket kom jag på att jag även hade skrivit ner vad dom tre salverna hette som jag skulle köpa till henne. Och den lappen hade hon ju slängt så klart. Men som tur vad kom jag på vad en salva hette i alla fall så jag kunde börja smörja in henne idag.
När vi kom hem var klockan så mycket så det var nästan dax att natta barnen.
När Patricia hade somnat började vi kolla på:
Sveriges mästerkock
Tony ville inte sova utan bara äta så jag missade nästan hela.
Till slut somnade han så jag kunde börja å kolla på:
Underworld Rise of the lycans
Amerikansk-nyzeeländsk fantasy från 2009. Om den långtgående fejden mellan de aristokratiska vampyrerna och deras forna slavar – Lycans. Filmen äger rum under Den mörka tiden då en ung Lycan som hette Lucian växte upp till att bli en karismatisk ledare. Han piskade upp sitt folks hat mot den grymme Vampyrkungen Victor som hade förföljt och förslavat dem i hundratals år. Tillsammans med sin hemliga älskarinna, den vackra vampyren Sonja, ledar Lucian sitt folk mot Vampyrernas armé i en kamp för frihet.
Medverkande: Patrick Tatopoulos, Michael Sheen (Lucian), Bill Nighy (Viktor), Rhona Mitra (Sonja), Steven Mackintosh (Tannis), Kevin Grevioux (Raze)
Produktionsår: 2009
Amerikansk-nyzeeländsk fantasy från 2009. Om den långtgående fejden mellan de aristokratiska vampyrerna och deras forna slavar – Lycans. Filmen äger rum under Den mörka tiden då en ung Lycan som hette Lucian växte upp till att bli en karismatisk ledare. Han piskade upp sitt folks hat mot den grymme Vampyrkungen Victor som hade förföljt och förslavat dem i hundratals år. Tillsammans med sin hemliga älskarinna, den vackra vampyren Sonja, ledar Lucian sitt folk mot Vampyrernas armé i en kamp för frihet.
Medverkande: Patrick Tatopoulos, Michael Sheen (Lucian), Bill Nighy (Viktor), Rhona Mitra (Sonja), Steven Mackintosh (Tannis), Kevin Grevioux (Raze)
Produktionsår: 2009
Men det blev inte så mycket tittande på den heller för Tony vaknade efter en stund igen. Han äter ganska ofta på kvällen då han hamstrar inför natten och det är ju bra det för då sover han bra på natten:).
Så nu har han precis somnat igen och så hoppas jag det förblir nu:)

Möte mm!

Innan jag skulle vara på BVC med barnen var jag på möte i samma hus. Där träffade jag en kurator som hjälper mig hur jag ska gå till väga för att få kontakt med mina två äldsta barn. Det var första gången jag hade möte med henne, då jag har gått på samtal där jag bodde tidigare. Det var ett givande möte och hon kom med en massa bra idéer:). Som bland annat att jag kunde skriva brev till dom. Jag vet att dom är lurade till att tro att jag inte vill träffa dom och då vill jag att dom ska veta att det apsolut inte är så. Men jag var skeptisk mot att skriva brev då jag inte tror att dom får det utan att det hamnar i fel händer. Men då sa hon att man kunde skicka det till familjerätten där dom bor, så får dom i sin tur se till så att barnen läser det:). Och det är ju jätte bra i så fall:)).
Så nu hoppas jag att det här kan gå mot sin lösning både för deras och min skull.

BVC!

Idag har det varit BVC-besök för båda barnen.
Tony hade gått upp jätte bra:). Sist vi var där var för ca en och en halv vecka sedan. Nu hade han under tiden gått upp hela 410 gram:) och det märks på hans dubbelhaka haha. Så nu väger han hela 4280 gram, mammas lilla fetisof haha.
Patricia hade oxå börjat gå upp bra nu:). Sist vi var där hade hon inte gått upp så bra men det var ju på grund av hennes mage och att hon hade besvär med en tand som höll på att komma:(, så hon vägrade ju att äta och levde nästan bara på välling i några dagar stackarn:(. Huvudsaken är ju att hon blir mätt. Nu äter hon riktigt igen coh väger nu 8330 gram:).
Och så har hon ju då fått mina gener när det gäller huden. Hon har kliat sig som bara den nu i ett par dagar så nu har hon fått rivmärken stackarn:(. Jag har smörjt in henne med allt möjligt som jag har hemma. På BVC sa dom att hon har väldigt torr hud och det får hon nu när det är vinter. Precis samma fenomen som med mig. Så nu har jag en hel del att hämta ut på apoteket som jag ska smörja henne med.

RSS 2.0