Mors dag!

Idag är det ju mors-dag!
Eftersom Patricia bara är 9 månader fick Älsklingen rycka in och ge mig frukost på sängen i morse=) *gulligt*. och jätte fint tycker jag ♥=)

Nu är Älsklingen ute och hjälper en granne med hans gräsklippare och Patricia ligger och sover middag så jag kan passa på att slappa=).

Ikväll får jag pizza till middag=)

Vecka 8!

Barnet:

Ca.15 mm. Vikten är cirka 2 gram.

Det blivande barnet liknar allt mer en liten människa i miniatyr. Huvudet är i proportion fortfarande stort i förhållande till överkroppen och mycket större än underkroppen. Kroppen rätar upp sig allt mer och början på det som skall bli armar, ben och fötter syns tydligt. Det är full aktivitet i livmodern. Barnet rör sig hela tiden och vilar bara korta stunder åt gången. 
Rörelseimpulserna från hjärnan når nu ända ut i armar och ben. Dessa signaler skickas via nervsystemet ut till musklerna och ger dem instruktioner om hur de skall bete sig. Omvänt går det också information tillbaka från kroppens mer perifera delar. Att barnet nu kan röra sig är betydelsefullt inför den vidare utvecklingen av muskler och leder. Sinnesorganen anläggs. Moderkakan är självförsörjande på hormoner och anlag finns nu till de viktigaste inre 
organen. Hjärtat slår regelbundet.

Mamman:

Kanske känner du sug efter att äta vissa speciella saker?

En del kvinnor upplever att det som brukar smaka gott inte längre gör det. Vissa tidigare angenäma dofter kanske du plötsligt inte står ut med längre. Det är inte så konstigt om du känner av små stick och en förnimmelse av något som liknar svag mensvärk längst ner i magen. Den växande livmodern är nu stor som en apelsin och tänjer på de band den är förankrad i. Det vore konstigare att inte känna någonting alls när livmodern blir större och tar allt mer utrymme i anspråk. En liten blödning under graviditetens första tredjedel behöver inte betyda att du är på väg att få missfall. Det är relativt vanligt. Är du osäker eller har tilltagande smärtor i samband med att blödningen håller i sig eller ökar bör du däremot ta kontakt med sjukvården.

 


Dåligt internett=(!

Internettet har inte varit på topp här hemma i några dagar=(, men nu verkar det funka någorlunda i alla fall=).

Har inte hänt såå väldigt mycket de senaste.

Idag var jag och Patricia på Öppna förskolan och hon verkade trivas. Hon var inte så glad i början då det var på hennes sovtid. När hon hade busat lite somnade hon gott i vagnen när vi gick den lååånga vägen till affären. Tyckte det var dumt att ta bilen när hon var så trött för den stod på en parkering åt andra hållet. Så slapp jag att väcka henne när hon hade somnat i vagnen.

Ikväll blir det fredagsmys som vanligt

Först blir det postkådsmiljonären
Sen kommer Talang

Och efter det kommer:

Wallander-byfånen

Blåsigt värre!

Ja, idag blåser det storm här=(. Vi var inne i stan förut och uträttade lite ärende och det gick knappt att gå.
Var sedan i Norge en sväng innan vi åkte hem. Och det märktes verkligen när vi körde att det blåste mycket.
På vägen hem åt vi hamburgare på gatuköket :P
När vi kom hem hade jag, eller rättare sagt Patricia, fått ett paket på posten som jag har väntat på=).
Det var hennes solhatt som jag har beställt på Libero

Lugn dag!

Så här har jag känt mig idag

Så det har blivit en ganska så lugn dag idag.
Har varit i mataffären en sväng annars har det inte hänt så mycket. Har lekt och busat med Patricia och bara slappat när hon har sovit. Har inte gått att gå ut idag då det har varit väldigt blåsigt här=(.

Älsklingen var gullig och gjorde mackaroner och köttfärssås till middag och diskade fastän han har varit ute och donat och grejat halva dagen=).
Jag hoppas denna jobbiga trötthet går över snart. Brukar vara väldigt trött i början av graviditeten, men det brukar släppa efter ett tag.

Nu ikväll har jag nattat Patricia, sen hade jag och Älsklingen lite myspys till tv:n.

Vi kollade som vanligt på:

Fyra bröllop

Och sen kom:

Mamma byter bo

Nu har Älsklingen somnat och jag kollar på:

Internatskola för åttaringar

Inget trevligt väder vi ska få här. Imorgon har dom varnat för storm=(
Varningen kunde inte ha blivit närmare. Varningsmarkeringen var exakt där vi bor på väderkartan=(.
Och inte nog med det så ska askan från utbrottet på Island komma över oss imorgon.
Ja, ja jorden gick ju inte under i lördags som det var utspått och det är ju tur det *s*.

Söndag!

Idag på förmiddagen har vi varit iväg och shoppat lite. Bland annat på:
biltema i Uddevalla

Sen var vi på McDonnalds och i mataffären.
När vi gick in i mataffären började det regna och det har det gjort sedan dess. Men vi har sluppit åskan än så länge.

Annars har vi kopplat in våran 42 tums tv.

Nu ikväll har vi kollat lite på tv och väntar nu på första säsongen av...
Solsidan ska börja

Efter det kommer:

Gone baby gone

En trevlig dag!

När Älsklingen kom in åkte vi till campingen där svärföräldrarna befann sig.

Precis när vi kom dit kom det ett par dom känner och ville titta på Patricia. Det slutade med att dom tog med henne till campingens lilla affär. Dom tyckte hon var så snäll och söt. När dom kom tillbaka fick hon lite mat och ny blöja. Sen hade svärfar henne en stund på utsidan och då var det folk som kom förbi och tyckte hon var jätte söt=). Strax innan vi skulle äta den grillade fläskfilen och den stekta potatisen lånade dom grannarna henne igen en stund. Hon verkade vara väldigt populär där. När vi skulle åka kom det fram en äldre herre och sa att han inte gillar så små barn så mycket, men Patricia kunde man inte låta bli att tycka om, menade han på=). Patricia tyckte nog denna resan var väldigt rolig då hon fick så mycket uppmärksamhet.

Vi skyndade oss sedan hem för att inte missa för mycket på:

Sagan om kungens återkomst
dom är grymt bra dom filmerna=)

Lugn dag!

Älsklingen är ute och hjälper grannen idag.
Nu när Patricia har sovit har jag passat på att sticka lite

När Älsklingen kommer in ska vi åka till svärföräldrarna å grilla, som är med husvagnen på en camping ute vid västkusten. Dom ska även ha Patricia över natten så vi får vara lite barnlediga.

Myskväll!

Idag har jag inte varit så jätte trött så jag har fått gjort lite nytta=). Städat badrummet, gått på en promenad med Patricia, lekt och busat med henne, och gjort rent utemöblerna och ställt dom på plats och så har jag varit i lilla affären här hemma och köpt godis till i kväll :P.

Patricia har precis somnat. Hon var jätte trött så hon somnade tidigt idag.

Ikväll blir det mys för mig och älsklingen till Postkodsmiljonären

Och så kommer:

Talang

och efter det kommer:

Wallander-innan frosten

Graviditetsvecka 7!

Vecka 7

Barnet:
Ca.10 mm.
Det nya lilla livet i din mage växer med 1 mm varje dag och på en vecka har det fördubblat sin längd. Dess hjärta slår och pumpar blod ut i vävnaderna till den lilla kroppen vars huvud nu går att urskilja. Det går tydligt att se strukturerna i barnets ansikte. Skelettet består i början av brosk men nu börjar förändringen som kommer att fortsätta tills barnet är ungefär 20 år. Handen har samma form som en paddel. Barnet är nästan genomskinligt. Det går att urskilja huvudet och svansen, likaså hjärtat, ryggraden och det som skall bli fingrar i händerna. Underhuden har inte
bildats än men bindväven som är början till hud är på väg. Ögonen utvecklas men än finns inga ögonlock. I det som skall bli hjärnan är det en intensiv aktivitet redan nu. Olika delar av den primitiva hjärnan börjar få sina egna specifika funktioner och kopplingar mellan nervcellerna utvecklas fortlöpande. I slutet av den härveckan är ditt blivande barn stort som en ärta.

Mamman:
Illamående på morgnarna
Av och till kan du känna dig yr och körtlarna på dina bröstvårtor blir tydligare. Ännu kan ingen se på dig att du väntar barn men De flesta gravida kvinnor känner förändringar i kroppen. Med ultraljud går det att mäta längden och att registrera hjärtslagen.
Det går också att se om du väntar mer än ett barn.

Det är så sant som det är sagt. Stod och bredden en smörgås förut då det bara svartna framför ögonen på mig=(, kände mig lite tung i huvudet annars känns det helt okey. Har som tur är lite järntabletter från när jag gick med Patricia kvar så det är ju bara att börja ta dom igen.

Veckan som gått!

Veckan som har gått har varit seeg därför har jag varit så dålig på att blogga
. Har varit ganska så trött så det har blivit lite middags-sovningar.
Men självklart har jag ju även varit ute i solen.
Såg något väldigt fint härromdagen

En fin liten fjäril

Patricia var glad fastän solen störde lite

Hon fick prova mammas solglasögon

En seg dag!

Sverige kom ju trea igår. Det är ju helt underbart=). Klart att det är surt att han inte fick vinna. Men vi behöver ju inte kvala in nästa år=). Eller är det så? Är det någon som vet hur det går till? Det verkar som vi har fått nya regler om att det bara är värdlandet och ett till som går direkt.

Idag har det varit en slappdag. Har varit väldigt trött idag. Jag brukar vara det i början av graviditeten. Vi har kollat på film och jag somnade ifrån den såklart. Så det har inte blivit så mycket gjort för min del idag.

Nu ska vi lyssna på hockeyn på radion då vi inte har kanal 3, känns ju lite surt.
Får hoppas att Sverige tar hem det

Myskväll!

Nu i eftermiddag/kväll har vi ätit hemmagjord pizza:P och så har jag och Patricia lekt och busat.
Efter det badade jag henne och så hade vi myspys till bolibompa innan hon lade sig.

Nu sitter vi och kollar på Smartare än femte klassare.

Och snart börjar:

Eurovision Song Contest
Hoppas det går bra för våran Erik Saade=)

Tillökning!

Ja, nu kan jag inte hålla mig längre. Fick veta för ca två veckor sedan att jag var gravid=). Tog även ett sådant test där man kan se exakt i vilken vecka man är i.
Men det dröjer läänge innan den bebisen vill titta ut. Det ska bli runt den 12:e januari nästa år.

Vecka 6
Barnet:
5 mm i sitthöjd. Vikten är cirka 1 gram.
Under den här veckan kommer din bebis att tredubbla sin storlek. Utvecklingen är minst sagt intensiv.
Nu går det att urskilja ögon, mun och näsa på barnet. Människoembryots mänskliga drag framträder allt mer. Utvecklingen är oerhört intensiv dessa veckor och känsligheten för negativ påverkan som allra störst. Det finns anlag till lungor och lever. Början på det som skall bli armar och ben sticker ut från kroppen som små knoppar. Armarnas skelett växer fram. I den här veckan är också öronanlagen synliga.
Mamman:
Är du trött?
Går du i hemlighet och gläder dig över din graviditet? Redan nu kanske du känner dig som ett med det lilla liv du bär på och har en stark önskan att beskydda det. Mår du illa på morgnarna? Smakar
inte kaffet lika gott längre? Många kvinnor får halsbränna och brösten kan kännas ömma och spända. Tröttheten och illamåendet består antagligen. Du kan vara mer trög i magen än vanligt.
Det tar längre tid för maten att passera ner genom tarmarna och det gör att man får mer gaser i magen. Det är vanligt att känna sig uppblåst. Kanske känner du dig hungrig hela tiden.
Alkohol, nikotin och andra droger är alltid skadliga men extra mycket under den här fosterutvecklingstiden. Vissa sjukdomar och olika miljögifter kan också vara direkt skadliga för en fortsatt normal utveckling.
Vecka 6
Barnet:
5 mm i sitthöjd. Vikten är cirka 1 gram.
Under den här veckan kommer din bebis att tredubbla sin storlek. Utvecklingen är minst sagt intensiv.
Nu går det att urskilja ögon, mun och näsa på barnet. Människoembryots mänskliga drag framträder allt mer. Utvecklingen är oerhört intensiv dessa veckor och känsligheten för negativ påverkan som allra störst. Det finns anlag till lungor och lever. Början på det som skall bli armar och ben sticker ut från kroppen som små knoppar. Armarnas skelett växer fram. I den här veckan är också öronanlagen synliga.
Mamman:
Är du trött?
Går du i hemlighet och gläder dig över din graviditet? Redan nu kanske du känner dig som ett med det lilla liv du bär på och har en stark önskan att beskydda det. Mår du illa på morgnarna? Smakar
inte kaffet lika gott längre? Många kvinnor får halsbränna och brösten kan kännas ömma och spända. Tröttheten och illamåendet består antagligen. Du kan vara mer trög i magen än vanligt.
Det tar längre tid för maten att passera ner genom tarmarna och det gör att man får mer gaser i magen. Det är vanligt att känna sig uppblåst. Kanske känner du dig hungrig hela tiden.
Alkohol, nikotin och andra droger är alltid skadliga men extra mycket under den här fosterutvecklingstiden. Vissa sjukdomar och olika miljögifter kan också vara direkt skadliga för en fortsatt normal utveckling.

Kallt och en kinkig bäbis!

Idag är det inte alls varmt ute, det blåser som bara den=(.
Jag och Patricia var ute och hälsade på Älsklingen som hjälper grannen, men det blev ingen lång stund. Patricia som då har sovtid fick ingen ro till att somna i vagnen. Så det var bara att gå in och lägga henne i sin säng där hon nästan somnade på direkten.

Medans hon sov passade jag på att städa badrummet och sticka lite

När hon vaknade gjorde vi ett nytt försök att gå ut, men då var hon inte alls glad. Så det blev till att gå in efter en stund igen. Nu ligger hon på golvet å leker, "pratar" och trivs.

Snart blir det middag för Patricia, sen blir det pizza för mig och Älsklingen=).
Sen blir det bad för lilla prinsessan.

Lugn dag!

Idag har det varit en ganska så lugn dag då jag har varit väldigt trött och seg.
Var ute en liten vända med Patricia och tittade på när Älsklingen tvättade bilen och så gick vi en liten runda i området.

Eftersom vi inte har kanal 3 fick vi lyssna på radion i datan när Sverige spelade i hockey-VM i eftermiddags. Fast vi lyssnade inte färdigt på hela då jag och Patricia däckade i soffan. Men jag fick höra sen att Sverige vann med 5-2=)

Nu på kvällen har jag varit och handlat i mataffären. Jag skyndade hem då jag inte vill missa sagan om kungens återkomst på 6:an som skulle börja nu klockan 20. Men där visades det ingen film där var det till min stora besvikelse hockey i stället=(. Så det fick bli lite mys med Älsklingen till:

Talang

Myskväll!

Ikväll har vi haft/har vi myskväll till tv:n.
Och då har vi kollat på:

Fyra bröllop

Herr och fru

Och nu kollar vi på:

eurovision song contest, semifinal 2

och Saade var ju grymt bra=)
Tycker inte att det har varit såå jätte många bra låtar så han borde ju ha en bra chans till att gå vidare annars blir jag förvånad

Veckan som gått!

I torsdags förra veckan körde jag hem min son och sen jobbade jag i 3 timmar.
Efter det åkte jag hem till svärföräldrarna och lagade mat medans dom var och handlade. När vi hade ätit färdigt och tittat lite på tv, åkte jag hem.

Annars har det inte hänt såå väldigt mycket mer än att vi har varit ute och grillat i det fina vädret.

I tisdags var jag nere över dagen och då hade jag med mig familjen. Då jobbade jag bara några timmar och det var mina sista timmar på det företaget då jag har sagt upp mig för att nu vara mammaledig på heltid. Fick inte dom timmarna jag ville ha så då fick det vara för mig.

Igår var jag och Patricia ute och gick lite i området, medans Älsklingen hjälpte grannen lite. Jag hjälpte en annan granne som stod och hängde tvätt. Hon är upp till åren och det såg lite besvärligt ut för henne.

På kvällen hade vi myspys till:

Sagan om de två tornen

Grillning!

Har inte bloggat på ett tag då vi har haft min son här.

I måndags morse hade syskonen morgonmys till barnprogram

Sen åkte vi och grillade på en jätte fin plats i Norge

Jag och barnen

Älsklingen

Lilla Prinsessan

Efter det åkte vi och köpte fotbolls-skor till lill-killen.
När vi kom hem spelade vi lite fotboll så han fick prova sina nya skor och sen var det mys till tv:n på kvällen

Marknad och lite annat!

I lördags på självaste valborgsmässoafton var vi på en stor marknad i Ed några mil hemmifrån.
Vi tittade mest, men fick med oss en jätte stor raketballong till minste sonen och ett par solglasögon till honom.
Där fanns även ett tivoli som han snabbt fick upp ögonen för.

Här åker mammas lilla prins karusell

och här åker han tåget

När vi kom hem igen blev det lunch och bollspel. Krister tycker det är roligt med traktorer så han fick åka lite med grannen i hans traktor. Och så fick han åka med Älsklingen på gräsklipparen.
På kvällen blev det mys framför tv:n.

I morse hade mammas små älsklingar morgonmys till barnprogram

När Patricia skulle sova en stund på morgonen gick jag och Krister till en granne och hälsade på. Där fick Krister en påse med klubbor=).
Efter att Patricia vakna gick vi ut och spelade fotboll

och så fick Krister åka lite traktor

och så fick Krister och Patricia provsitta Älsklingens mc

Medans jag gjorde spaghetti och köttfärssås var Krister ute och lekte med Älsklingen.

Sen blev det mys i soffan innan barnen somnade.
Nu har även stora barnet (Älsklingen) somnat så nu blir det någon film för mig. Har inte riktigt bestämt mig för vilken än.

RSS 2.0